Hvordan skal jeg opbevare kjolen før og efter brylluppet?

Din brudekjole, er nok en af de dyreste (hvis ikke den dyreste) beklædningsdel, du nogensinde kommer til at eje. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at opbevare den så nænsomt som muligt, så den ikke tager skade eller får unødige folder før den store dag. Hvordan du skal opbevare din bryllupskjole handler først og fremmest om, hvor lang tid den skal opbevares, før du skal bruge den. Hvis du har været ude i meget god tid og har fundet kjolen mange måneder før brylluppet skal afholdes, kan det være en god idé at opbevare kjolen i en kasse eller i en stofpose. Undgå at opbevare kjolen et sted, hvor der kan forekomme vandskader eller lignende (fx i en kælder). Hvis du har en meget tung kjole, bør du ikke lade den hænge på en bøjlestang i mange måder. Vægten af kjolen, kan nemlig i værste tilfælde gøre, at kjolen kommer ud af form, og at syningerne løsner sig. Hvis kjolen blot skal opbevares nogle uger eller få måneder før brylluppet, kan man i mange tilfælde godt have brudekjolen hængende i sit skab i en stofpose. På den måde undgår man nemlig også unødige folder.

Efter du har brugt kjolen

Efter den store dag, bør du altid tjekke kjolen grundigt igennem for pletter og lignende. Pletter kan sagtens fjernes fra det fine hvide stof, men det bliver kun sværere med tiden. Hvis du opdager en plet næste gang du tager kjolen frem for at huske tilbage på brylluppet, er der sandsynlighed for, at pletten har farvet stoffet, og det kan være meget vanskeligt (og nogle gange umuligt) at få af. Som med alt andet tøj, bør man fjerne en plet med det samme man opdager den, så den ikke farver stoffet. Når kjolen skal gemmes væk efter brylluppet (for man kan jo desværre ikke have den på hver dag), er det en dårlig idé at opbevare den i en plasticpose. Plastik har den ulempe, at den indfanger eventuel fugt, som kan afsætte plamager på din brudekjole. Den bedste løsning er, at opbevare kjolen i en syrefri papkasse og helst putte den i en stofpose inden du putter den i kassen.

Pak kjolen nænsomt

Når man pakker kjolen ned, er det en god idé at folde den på en nænsom måde, så du undgår alt for mange folder i det fine og ofte skrøbelige stof. Det kan desuden være en god idé at lægge silkepapir mellem hver fold, så stoffet ikke rører hinanden. Det vigtigste du skal sikre dig er, at kjolen opbevares i et meget tørt rum, så kjolen ikke får fugtskader. En kælder er som tidligere nævnt en dårlig idé, da der kan forekomme vandskader og skimmelsvamp. Hvis du har plads i dit klædeskab eller under din seng, er disse en af de bedste steder at opbevare kjolen.

Tidsbestilling

Aktuelt lige nu

Vi skyder det største lagersalg i butikkens historie i gang d. 1 august, hvor ALLE BUTIKSKJOLER ER NEDSAT 50 %
Vi rydder op og sælger derfor FLERE HUNDREDE BRUDEKJOLER ud af butikken !!!
Du kan se nogle af de skønne kjoler herDer vil desuden være masser af flot tilbehør til enhedspriser !!

Du er velkommen til at tage en hjælper med, da vi forventer der bliver meget travlt !
Hvis du vil sikre dig et prøverum, så book en tid allerede nu !