Bryllup – Hvad skal du tage på?

Alle kender den problemstilling, man kommer i, når en bryllupsinvitation kommer ind ad døren – Hvad skal jeg tage på? Måske er det især kvinder, der har tendens til at panikke og som kan bruge mange uger op til brylluppet på at finde det helt rigtige outfit. Når kjolen/ outfittet er på plads, bliver det ikke ligefrem lettere, når man skal vælge de rette accessories, såsom sko, smykker, frisure, make-up og lignende. Men selvom mænd måske har mindre tendens til at panikke over bryllupsoutfittet, har de også flere forskellige muligheder, når det kommer til tøj og accessories.

Nogle brudepar vælger en bestemt dresscode

Før du går i gang med den helt store planlægning af dit outfit, skal du selvfølgelig tage et kig på indbydelsen, for der fremgår det nemlig nogle gange, at brudeparret ønsker en speciel dresscode til deres bryllup. Brylluppet betyder naturligvis meget for brudeparret, og derfor er det vigtigt, at man holder sig til den givne dresscode, så brylluppet bliver som parret ønsker det. Den klassiske dresscode til bryllup er galla, hvor gæsterne skal møde op i lang kjole og smoking. En anden dresscode kan være ’festlig dresscode’, eller den mere atypiske ’tema dresscode’. Selvom en tematiseret bryllupsdresscode ikke forekommer så ofte, er det en god idé at spille med og opfylde brudeparrets ønske. Mange brudepar vælger også en ’casual dresscode’ eller slet ikke at angive nogen dresscode, men det er dog alligevel tradition at komme festligt påklædt til et bryllup.

Hvor kan man få hjælp?

Det første mange kvinder tænker over når de skal til bryllup er ofte, om kjolen skal være lang eller kort. Hvis dresscoden siger ’galla’, skal du have fat på en gulvlang kjole. Hvis der ingen dresscode er, er der frit spil, men man bør tage hensyn til, hvor formelt brylluppet er. Man kan bl.a. tænke over, hvilken årstid brylluppet falder, om det er rådhusbryllup eller kirkebryllup, og hvor bryllupsfesten skal afholdes. Reglen siger desuden, at gæsterne ikke må bære hvidt, da hvid er forbeholdt bruden. Man siger også, at gæsterne heller ikke må bære sort, da dette er sorgens farve. Man skal altså finde en farve, som man kan lide, og som komplimenterer ens hudfarve og hårfarve. Desuden skal man huske at et hvert outfit, kan peppes op med diverse accessories.

Fuld smoking eller klassisk jakkesæt?

Som mand har man også flere muligheder, når man skal være gæst til et bryllup. Hvis dresscoden siger ’galla’, er det med at få støvet det gamle kjolesæt af, hvis man har sådan et liggende, og ellers må man ud og låne, købe eller leje et. ’Kjole og hvidt’, som det også kaldes, er et meget klassisk og fornemt outfit, men man ser det ikke så ofte længere. Hvis dresscoden er ’festlig’, er der lidt flere muligheder. Her kan manden vælge smoking med butterfly eller et jakkesæt med hvid skjorte og slips. Hvis der ikke er dresscode, eller den er angivet som ’casual’ er der igen endnu flere muligheder. Tag fx et jakkesæt på uden slips og med hverdagsskjorte under jakken eller drop jakken helt. Husk desuden, at det altid ser fornemt ud, når mand og kvinde matcher hinanden i farver. Mænd skal desuden huske på, at traditionen siger, at gæsterne ikke må bære finere tøj end gommen, og de må desuden først smide jakken, når gommen selv har gjort det.

 

Tidsbestilling

Aktuelt lige nu

Vi skyder det største lagersalg i butikkens historie i gang d. 1 august, hvor ALLE BUTIKSKJOLER ER NEDSAT 50 %
Vi rydder op og sælger derfor FLERE HUNDREDE BRUDEKJOLER ud af butikken !!!
Du kan se nogle af de skønne kjoler herDer vil desuden være masser af flot tilbehør til enhedspriser !!

Du er velkommen til at tage en hjælper med, da vi forventer der bliver meget travlt !
Hvis du vil sikre dig et prøverum, så book en tid allerede nu !